Hopp til innholdet
Bærekraft

Ett mer bærekraftig Mabs

Mabs har en ambisjon om å kontinuerlig finne løsninger og forbedringer for å bli mer bærekraftig.

fsc

Fra plast til FSC-merket kartong

Visste du at over halvparten av alle forbrukere mener at miljøvennlig emballasje er viktig når de kjøper et produkt?

Høsten 2023 får Mabs et etterlengtet løft som både er stilig og bærekraftig. Gjennom kundeundersøkelser har vi fått vite hva kundene våre ønsker seg for fremtiden. Svaret på dette var en mer moderne og bærekraftig emballasje.

Hele kompresjonsstrømpesortimentet, som tidligere var pakket i plast med glidelås, får nå nytt design og en helt ny emballasje i papp.

FSC

Denne kartongen har en FSC MIX-merking som forteller at produktet er laget av en blanding av materialer fra FSC-sertifiserte skoger, resirkulerte materialer og/eller FSC Controlled Wood. Merket finnes vanligvis på papirprodukter, bøker og byggematerialer.

Det gjør det mulig for forbrukere og bedrifter å velge treprodukter som kommer fra ansvarlig skogbruk, dvs. skogbruk som tar hensyn til mennesker og miljø. Les mer om FSC her.

fsc-mix

Grønt punkt

Mabs nye forpakning har også et Grønt Punkt, som er et internasjonalt symbol som viser at emballasjeavgiften (en sum for gjenvinning) er betalt i det landet der emballasjen eller de emballerte varene selges. Det betyr også at emballasjen kan sorteres som papp og gjenvinnes.

Grønt punkt

Enda mindre plast

I tillegg til å bytte ut plastemballasjen på produktet har vi også klart å fjerne et lag plast i emballasjen før transport.

Produksjon i Europa

Produksjon i Europa av høyeste kvalitet

I over 40 år har Mabs hatt et langvarig og sterkt samarbeid med de ledende europeiske ekspertene innen medisinsk kompresjon og støtte.
Mabs har samarbeidet med disse ekspertene for kontinuerlig å utvikle innovasjoner og utvide sortimentet for å gi deg den støtten du trenger i livet.

plast-fsc

Kortere transportavstander

Siden kompresjonsstrømpene og fotpleieproduktene produseres og pakkes i Europa, har vi ikke bare et nært og godt forhold til produsenten, men også kortere transportavstander og kan bruke mer miljøvennlige alternativer for å frakte Mabs-produktene hjem.

oeko-tex

OEKO-tex sertifiserte produkter

Alle Mabs kompresjonsstrømper er laget av materialer som er OEKO-TEX® STANDARD 100-sertifisert.

Det betyr at produktet oppfyller høye humanøkologiske krav, dvs. at det ikke inneholder helseskadelige kjemikalier. Vi kan merke produktene våre med et av verdens mest anerkjente og brukte merker for tekstiler.